Do viacerých výrobných odborov podľa neho vstúpili zahraniční investori, ktorí okrem investícií priniesli aj nové výrobno-odbytové postupy.

Slovenský potravinársky priemysel možno podľa tlačového hovorcu Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Stanislava Nemca z medzinárodného hľadiska vo všeobecnosti označiť za konkurencieschopný.

„Pred vstupom do Európskej únie mnohé podniky investovali do technického a technologického vybavenia, aby splnili kvalitatívne a hygienické štandardy spoločenstva,“ uviedol pre TASR Nemec.

Do viacerých výrobných odborov podľa neho vstúpili zahraniční investori, ktorí okrem investícií priniesli aj nové výrobno-odbytové postupy.

„Výrazne sa zahraničný kapitál angažoval najmä v cukrovarníctve, pivovarníctve a sladovníctve, spracovaní mlieka a výrobe mliečnych produktov. Objavil sa však aj v mlynárstve, hydinárstve, vo výrobe pečiva i v ďalších odboroch potravinárskeho priemyslu,“ dodal.